50th Anniversary
Malaysia's No.1 Paint Brand
Back

#NipponMomentoLove gambaran kasih Erra dan anaknya

Semua tahu Erra Fazira mempunyai waktu terhad bersama anaknya, Aleesya Engku Imran. Persefahaman antara dia dan bapa Aleesya membuktikan mereka benar-benar anak mahu ini bahagia walaupun mereka tidak bersama sepanjang masa. Erra mempunyai cara tersendiri meluangkan masa bersama anaknya apabila di rumah.

“Saya memang cuba tidak mempunyai sebarang kerja luar apabila Aleesya bersama saya. Kami paling suka meluangkan masa kami di rumah. Memanglah kami suka keluar berbelanja tetapi masa di rumah itu penting.

“Percaya tak saya dan Aleesya suka bergambar di ruang tamu rumah. Macam studio kecil kami berdua terutama apabila balik daripada membeli-belah. Kami akan cuba semua barangan yang kami beli. Terutama pakaian, kasut, beg dan aksesori. ‘Pose’ sama kat dinding ni...emak dan anak sama naik kata orang,” cerita Erra mengenai sudut istimewa rumahnya ini.

Jadi apabila Nippon Paint menawarkan perkhidmatan mereka untuk mengecat mana-mana bahagian yang Erra suka, dia pilih dinding ruang tamunya itu. Katanya dia mahu ruang itu kelihatan eksklusif dan moden. Tidak mahu keterlaluan atau terlalu klasik kerana Erra mahu disesuaikan dengan perabot ringkas rumahnya.

Wakil Nippon Paint setuju dengan pandangan Erra kerana mereka berpendapat yang hiasan Erra mempunyai sentuhan Inggeris moden, terutama sofa pilihannya. Selepas bersetuju dengan semua pandangan lalu team Nippon Paint memilih konsep Klasik Chic.

Konsep ini memberikan gambaran ruang tamu yang lebih moden biarpun ada sentuhan Inggeris. Melalui konsep cat ini dapat meluahkan apa yang digambarkan oleh Erra yang sukakan suasana moden dan eksklusif. Dia tidak mahu hiasan berlebihan atau terlalu klasik.

“Konsep Klasik Chic menampilkan cat Nippon Odour-less AirCare: Hush

White (OW 1003P) untuk keseluruhan dinding ruang tamu. Picture wall pula nampak mewah dengan gabungan cat Turned Earth (N 1919D) Glazed Over With Nippon Momento Enhancer Gold Frost 03”

“Wow Nampak lebih luas dan menarik selepas pengubahsuaian dari Nippon

Paint. Yes...confirm sinilah mini studio Erra dan Aleesya raya nanti. Hmm... mesti nampak macam kat studio kan! Erra suka sentuhan emas yang timbul sikit-sikit pada dinding ini. Macam wallpaper tetapi cat. Cantik, tak sabar nak bergambar dengan Aleesya.”